Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@15:49:04 GMT

برزخ تخریب ـ مرمت هتل قو اهواز رو به پایان است؟

تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۴۹۵۳۷

برزخ تخریب ـ مرمت هتل قو اهواز رو به پایان است؟

هتل قو اهواز از خانه‌های تاریخی مربوط به دوران قاجار بعد از گذشت نیم قرن بازسازی و مرمت می‌شود.

سید محمد معصومی، مالک بنای تاریخی هتل قو در اهواز در گفت‌وگو با ایسنا، با اعلام این خبر گفت: برای بازسازی و مرمت هتل تاریخی قو هنوز تفاهم‌نامه‌ای قطعی با اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری خوزستان امضا نشده است اما با توجه به تماس و پیگیری مستقیم سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، پیش‌بینی می‌کنیم به زودی مرمت این بنای تاریخی و ارزشمند آغاز شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی از حصول توافق میان مالک هتل قو و میراث فرهنگی خوزستان خبر داد و اظهار کرد: ما باید با امضای تفاهم‌نامه متعهد شویم که بنای هتل قو را برای مثال به مدت سه سال در اختیار میراث فرهنگی بگذاریم و بعد از مرمت بنا را تحویل بگیریم. 

مالک بنای تاریخی هتل قو همچنین در خصوص چگونگی تامین اعتبار بازسازی و مرمت این بنا تصریح کرد: چیزی که در ابتدا سازمان میراث فرهنگی به ما ابلاغ کرد این بود که 50 درصد هزینه کرد بازسازی و مرمت بنا باید به عهده مالک باشد که این درخواست از جانب ما با مخالفت روبه‌رو شد، به این دلیل که در کنار تحمل این هزینه حق هیچ گونه اظهار نظر و دخالت در روند بازسازی به ما داده نمی‌شد. 

معصومی با بیان این که در مرحله نخست بازآفرینی هتل ابتدا مرمت اضطراری صورت می‌گیرد، خاطرنشان کرد: پس از مرمت اضطراری و نجات بنا از تخریب کامل، برای جان بخشیدن به این بنای تاریخی طرح‌ها و نقشه‌های خوبی از جانب میراث پیشنهاد شده که به امید خدا با حصول توافق نهایی بهترین آن‌ها به مرحله اجرا گذاشته و نحوه بهره‌برداری آن مشخص می‌شود. 

وی با اشاره به این که بنای تاریخی هتل قو از دهه 50 شروع به تخریب کرده است، گفت: این هتل از سال 47 تا 58 متروکه بوده است که قبل از آن یعنی قبل از 47، در اختیار اداره بهداشت اهواز بوده است که در نهایت سال 58 مرحوم پدرم این بنا را خریداری کرده و به یاد دارم تا زمانی که در آن جا زندگی می‌کردیم مرتبا در حال تعمیر و مرمت ساختمان بودیم و روح زندگی در آن جریان داشت تا سال 79 که کارشناسان سازمان میراث فرهنگی برای عکس‌برداری و ثبت ملی بنا به سراغ هتل قو آمدند. 

مالک بنای تاریخی هتل قو با بیان این که روند ثبت ملی هتل قو راه پیچیده و طولانی را برای مرمت این بنا جلوی پای ما گذاشت، اظهار کرد: از سال 79 تا کنون که حدود 18 سال از ثبت ملی شدن هتل قو می‌گذرد، هنوز هیچ گونه اراده جدی از سوی سازمان میراث فرهنگی خوزستان برای مرمت و بازسازی این بنای ارزشمند نشان داده نشده است. 

معصومی با ابراز گلایه از کارشناس حقوقی میراث فرهنگی خوزستان مبنی بر اعلام همیشگی این مسوول نسبت به عدم همکاری مالک برای مرمت هتل قو تصریح کرد: متاسفانه اگر به سابقه مصاحبه تمام مدیرکل‌های قبلی نگاه کنیم، می‌بینیم که همه آنان علت مرمت نشدن هتل قو را عدم همکاری مالک با سازمان میراث فرهنگی اعلام کرده‌اند. ما حتی 2 بار تا پای قرارداد برای مرمت این بنای تاریخی رفتیم اما کارشناسان این سازمان به گونه‌ای مشکوک با ما رفتار می‌کردند و ما برای ادامه راه احساس خطر می‌کردیم زیرا آن‌ها حتی پیش‌نویس متن قرارداد را برای بررسی بیشتر در اختیار ما قرار نمی‌دادند و فقط به امضا کردن آن تاکید داشتند. 

وی با بیان این که بارندگی اخیر چند قسمت دیگر از بنا را فرو ریخته است، بیان کرد: با سر کار آمدن مدیرکل جدید میراث فرهنگی خوزستان و با همکاری فضای رسانه‌ای گشایش خوبی برای امضای تفاهم‌نامه مطلوب و استاندارد به وجود آمده است که به همین خاطر موقتا کلید بنا را در اختیار این عزیزان قرار داده‌ایم تا فرایندهای مطالعاتی آن با سرعت بیشتری طی شود و هفته آینده قرارداد نهایی مرمت بنا را امضا کنیم. 

به گزارش ایسنا، بنای تاریخی هتل قو یکی از زیباترین و شاخص‌ترین بناهای تاریخی اهواز به شمار می‌آید؛ بنایی مربوط به اواخر دوره قاجار به شماره ثبت ملی 3354 که اکنون با مساحت 2800 مترمربع در برزخ بازسازی و تخریب است.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: منطقه خوزستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۴۹۵۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت پل تاریخی زمان‌خان سامان مدیریت شود

عضو شورای اسلامی استان چهارمحال و بختیاری، گفت: لازم است مرمت پل تاریخی زمان‌خان شهرستان سامان مدیریت شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، غلامرضا چهلگردی در اجلاس شورای اسلامی استان، با اشاره به اینکه تمام سدهای کشور تحت نظارت شرکت منابع آب ایران مدیریت می‌شود، اظهار داشت: انتظار می‌رود مدیریت سد زاینده‌رود نیز در اختیار وزارت نیرو یا کارگروهی متشکل از دو استان قرار گیرد.

وی افزود: رهاسازی بی‌موقع آب سد زاینده‌رود و مرمت پل تاریخی زمان‌خان سامان باید بیش از پیش مدیریت شود، وضعیت سد زاینده‌رود در سطح بحرانی قرار دارد و رهاسازی آب بدون توجه به شرایط آتی، موجب بحران کم‌آبی در تابستان خواهد شد.

عضو شورای اسلامی استان چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه استان چهارمحال و بختیاری دومین استان خشک کشور است، گفت: بحران کم‌آبی در تابستان و در اوج گرمای تابستان، باعث خواهد شد وزارت نیرو اقدام به قطع برق و آب باغات حاشیه زاینده رود کند که این امر خسارت جبران‌ناپذیری به باغات شهرستان‌های سامان و بن وارد خواهد کرد.

چهلگردی با اشاره به لزوم مرکچمت پل تاریخی زمانخان شهرستان سامان، عنوان کرد: بازگشایی با دبی بسیار بالای آب زاینده‌رود یکی از دلایل ریزش پایه‌های پل تاریخی زمانخان است.

وی پیگیری رفع مشکل و اعطای مجوز و تعیین تکلیف ساخت پروژه خیری دی کلینیک شهرستان سامان را مورد تاکید قرار داد و گفت: با توجه به اعلام آمادگی خیر، همکاری مسئولین ذی‌ربط برای انجام پروژه از ضروریات است. رفع موانع در اداره کل نوسازی و توسعه و تجهیز مدارس استان جهت انجام پروژه‌های خیری شهرستان سامان باید در دستور کار قرار گیرد. 

انتهای پیام/7540/

دیگر خبرها

  • تخریب ۳۶ بنای غیرمجاز در اراضی کشاورزی قزوین
  • ۱۳ قطعه سفال‌ تاریخی در عملیات مرمت بانک ملی بازار اصفهان کشف شد
  • عکس/ تخریب بافت تاریخی روستای شیلاندر
  • دیواره تاریخی خیابان باباطاهر مربوط به دوران ایلخانی است
  • ظرفیت هتل‌ها و مراکز اقامتی استان فارس تکمیل شد
  • تخصیص اعتبار برای مرمت مساجد تاریخی «چهلستون» و «یری پایین» زنجان
  • واگذاری کاروانسرای شاه عباسی و قلعه صمصامبه بخش خصوصی
  • (ویدئو) جنجال تبدیل کلیسای تاریخی به مسجد به دستور اردوغان
  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه
  • مرمت پل تاریخی زمان‌خان سامان مدیریت شود